Har I Brug For En Velfungerende Og Sikker Hjemmearbejdsplads

From mayowiki
Jump to: navigation, search

Det hele endte lykkeligt for det unge tjenerpar: Signe og Thorbjørn har fået fast job, læreplads og hinanden Et kærestepar og deres ven skar marsvin fri: - Vi tænkte bare, det skulle have sin frihed tilbage Fisker overvejer politianmeldelse: Lad marsvinene blive i bundgarnene

Internationalt gennembrud med fynske robotter: Forskere løser gordisk knude for fly-industrien Orange benzindunke og garagesensor stjålet: Travle tyve på spil i kommunen Dækfabrik i Nyborg rumler stadig: Vil bygge i år Mobbet som barn: Mathilde fra Ringe svinger gryderne i dette års Hell's Kitchen

Fyens Stiftstidende Fordele Fyens Stiftstidende Udstyr til en hjemmearbejdsplads I en tidligere artikel i Fyens Stiftstidende har jeg omtalt vanskelighederne ved at få skattefradrag for arbejdsværelse ved en hjemmearbejdsplads.

Selv om det er vanskeligt at opnå sådant fradrag, er det ikke udelukket, at den ansatte kan opnå andre skattemæssige fordele i forbindelse med hjemmearbejdspladsen. Der er flere muligheder for, at arbejdsgiveren kan stille personalegoder til rådighed for arbejdet.

Husstandens udgifter til telefon omfatter såvel eget privat telefonabonnement som ægtefællens, samleverens og børns mobiltelefoni. Det er således værd at bemærke, at udgifter til samlevers og børns mobiltelefon også kan fratrækkes i den skattepligtige værdi. Har begge ægtefæller/samlevende fri telefon fra deres respektive arbejdsgivere, skal husstanden kun beskattes af én fri telefon. Det er muligt at undgå beskatning af arbejdsgiverbetalt telefon, hvis den ansatte har adgang til arbejdsgiverens interne netværk fra bopælen. Skattefriheden omfatter for det første udgifter til en ISDN- eller en ADSL-forbindelse.

Men faktum er, at mange allerede har arbejdet hjemmefra i mere end to uger og endnu ikke ved, hvornår hjemmearbejdet ophører. Og som tiden går, øges risikoen for, at de dårlige arbejdsforhold kan give varige arbejdsskader. Så hvordan får du det bedste ud af situationen? Her får du 6 gode råd fra DDDs arbejdsmiljøkonsulent: At sidde i samme stilling for længe både slider og trætter.

Men kommer de til skade, gælder det kun som arbejdsskade, hvis skaden er sket i forbindelse med arbejdet Arbejdsskader gælder også på hjemmearbejdspladsen

Mange dyrlæger sidder lige nu derhjemme og arbejder – men er der styr på hjemmearbejdspladsen? Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst undgår skader, hvis du er en af dem, der arbejder hjemmefra. Medarbejdere på både offentlige og private arbejdspladser er i øjeblikket i stort antal sendt hjem at arbejde i forsøget på at bremse smittespredningen af coronavirus. De fleste oplever at skulle sidde uegnede steder i mangelfuld belysning med en bærbar computer og et ustabilt internet. Umiddelbart kunne man fristes til at tænke, at det ikke er så vigtigt, fordi det kun er en midlertidig situation.

På den anden side er det heller ikke et krav, at den ansatte har adgang til alle arbejdsgiverens interne systemer. Er kravet om adgang til arbejdsgiverens netværk ikke opfyldt, beskattes medarbejderen efter reglerne om fri telefon. betales fuldt ud af arbejdsgiveren, eller hvor arbejdsgiveren og medarbejderen i et aftalt forhold deles om udgifterne, hvorefter medarbejderen opnår fradrag for sin betaling til ordningen. Fælles for begge muligheder gælder, at:

11.15 Designfirma sagsøger Coop for kopi af blomsterkasse 10.30 FCK går tilbage til gammelt stadionnavn

Men det er ikke sådan, at det nødvendigvis behøver være arbejdsgiverens skyld, at en medarbejder er kommet til skade. Det vil altså sige, at hvis en medarbejder midt i hjemmearbejdsdagen går ud for at hænge vasketøj op og får stød af maskinen, så er det næppe en arbejdsskade. Om det også vil kunne siges at være arbejdsgiverens skyld, er derimod tvivlsomt: - Det afgørende for anerkendelse efter arbejdsskadesikirngsloven er, om skaden skyldes arbejdet eller de forhold, som arbejdet er foregået under, siger han. Det kan altså godt være en arbejdsskade, selvom den er opstået derhjemme.

Nogle personalegoder kan modtages skattefrit og andre beskattes lempeligt. Værdi af fri telefon er i mange år blevet beskattet med 3000 kr. årligt svarende til 250 kr.

Reglerne forudsætter derfor, at den ansatte frit kan fastlægge sine hvileperioder og fridøgn ved hjemmearbejde Organisation & ledelse Jeg accepterer betingelserne for nyhedsbrevet -- IP ikke fundet -- Hunde- og katteregister

Fynsk formand for sygehusene siger farvel med advarsel: Uheldigt hvis jyder sætter sig på magten Byudvikling ved havnen: Støjen kan blive en udfordring Konservative ønsker snublesten for nazi-ofre: - Det er vigtigt at huske vores historie AbonnementAnnonceringE-avisNyhedsbrevOm Kommunen.dkFagområderArtikelserierOpinionDK NytKommunen.dkDK CreativeDK WebDK HavenergiDK Vindkraft Der er en række krav til medarbejdernes hjemmearbejdsplads, som skal overholdes.

12.30 Nyt selskab under anklage: Taxa Syd mistænker ulige trav hos ny konkurrent i Odense 11.35 Erdogan til Grækenland: Vi giver ikke fra os hvad der er vores 11.17 Svenske kager på menuen: Odense Marcipan overtager Småland-selskab

Men hvad nu, hvis medarbejderen får en arbejdsskade, mens han eller hun arbejder hjemme. Er det så overhovedet en arbejdsskade? Arbejde er arbejde – fritid er fritid Det har Søren Kjær Jensen et svar på.

Computeren skal være ejet eller leaset af arbejdsgiveren. Computeren skal være stillet til rådighed til brug ved arbejdet, og der skal være tale om en computer med udstyr. Man kan derfor ikke lave en hjemme-pc-ordning, hvor medarbejderen benytter sin egen private pc mod, at arbejdsgiveren alene stiller udstyr som f.eks. en printer til rådighed.

Erhverv Internationalt gennembrud med fynske robotter: Forskere løser gordisk knude for fly-industrien Nyborg Dækfabrik i Nyborg rumler stadig: Vil bygge i år Kerteminde Butik Ilskov skal flytte ind i det tidligere tandlægehus Odense Nyt selskab under anklage: Taxa Syd mistænker ulige trav hos ny konkurrent i Odense

Navne Thomas Pasfall og Maria Giørtz-Behrens skal giftes på hans 50-års fødselsdag 13.22 Læserbrev: Kommunale byggegrunde er nødvendige – også i landsbyerne 13.18 Orange benzindunke og garagesensor stjålet: Travle tyve på spil i kommunen 13.10 Guldarmbånd stjålet fra smykkeskrin på kommode

Erhverv Svenske kager på menuen: Odense Marcipan overtager Småland-selskab Fyn Det hele endte lykkeligt for det unge tjenerpar: Signe og Thorbjørn har fået fast job, læreplads og hinanden Nyt selskab under anklage: Taxa Syd mistænker ulige trav hos ny konkurrent i Odense

Svenske kager på menuen: Odense Marcipan overtager Småland-selskab Faaborg-Midtfyn Mobbet som barn: Mathilde fra Ringe svinger gryderne i dette års Hell's Kitchen

Skattefriheden for den almindelige telefonforbindelse gælder uanset, om netværksopkoblingen foretages gennem en ISDN, en ADSL-forbindelse eller gennem antennenettet. Skattefriheden omfatter kun den arbejdsgiverbetalte forbindelse, der giver adgang til arbejdsstedets netværk - herunder en evt. fast telefonforbindelse og mobiltelefon, hvis netværksopkoblingen kan foretages via mobiltelefonen. Det er en betingelse, at den ansatte skal have adgang til arbejdsgiverens netværk med nogenlunde samme funktioner som på den sædvanlige arbejdsplads. Det er ikke tilstrækkeligt, at man kan komme ind på virksomhedens hjemmeside eller bare har adgang til at læse og afsende e-mails, se sin kalender mv.

Noget af det, der kan være med til at sikre, at medarbejdere ikke får en belastningsskade, er indretning af arbejdspladsen i hjemmet. ‘Alle medarbejdere har ikke brug for de samme løsninger. Selvom medarbejderne arbejder hjemme, gælder reglerne for, hvordan en arbejdsplads er indrettet, altså stadig. Hvis der er tale om en medarbejder, som bruger to timer om dagen foran en skærm, skal der være en skærmarbejdsplads. Og ifølge loven betyder det, at arbejdsgiveren skal sikre, at medarbejderen har adgang til en computer med skærm, mus, tastatur og eventuelt andet udstyr som tegneplader og scannere.

måned - det gælder også for 2005. Værdien af fri telefon kan imidlertid reduceres med husstandens samlede udgifter til egen telefon.

Selvstændig og freelancer Opsigelse og afskedigelse Medlemsfordele for studerende Faglige fællesskaber i DDD Uddannelse af elever og fagligt udvalg

Fodboldklub mister pengeskab efter opgør mod OB: - Det er virkelig træls Sabbi skadet før OB's første alvorlige test

Find den helt rette sports bh for dig Seneste nyt fra hjemmearbejdspladsen

Men det er ikke sådan, at bare fordi en arbejdsskade hører under arbejdsskadesikringsloven, at alle tab, som en medarbejder har haft i forbindelse med en arbejdsskade, kan dækkes. For eksempel gælder godtgørelse for svie og smerte ikke. - Hvis dette skal kunne erstattes af arbejdsgiver kræver det, at arbejdsgiveren har 'skyld' – altså har handlet forkert, siger Søren Kjær Jensen.

Sid ned, stå op, flyt til en mere behagelig stol, når du bare skal læse, og print tekst ud, så du kan forlade skærmen. Efter tre kvarter skal mindst du holde 5-10 minutters pause – gennem hele dagen. Hvis du ikke ved, http://b3.zcubes.com/v.aspx?mid=5044497 hvad du skal lave i dine pauser, kan du skrive en liste over gøremål, som du kan følge. Har du mulighed for gå rundt, mens du fx taler i telefon, er det en god anledning til at løsne op for musklerne.

Med millioner af danskere på hjemmearbejde er grænsen mellem arbejdsplads og hjem udvisket. Men reglerne for arbejdsskader er klare. Det offentlige Danmark er blevet sendt hjem. De fleste med en arbejdscomputer under armen og med ordre om at stå til rådighed – at udføre det arbejde, som kan lade sig gøre på afstand. Men bare fordi medarbejderne sidder hjemme i sofaen med en kop te og benene oppe, betyder det ikke, at arbejdsmiljøloven er sat ud af kraft.

Hos BFA, Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø for Velfærd og Offentlig administration anbefaler man følgende for hjemmearbejdspladser: Det giver den ansatte mulighed for fleksibilitet i arbejdstilrettelæggelsen.

Der skal også være en arbejdsstol, bord og ordentlig belysning. Derudover skal der selvfølgelig være styresystem og programmer, som medarbejderen har brug for for at kunne passe sit arbejde.

Men det kræver, at det er en skade, der er sket, fordi man passer sit arbejde. Arbejdsskadeloven § 4 Alt arbejde for arbejdsgiveren er omfattet af arbejdsskadesikringen. Det gælder arbejde i dennes virksomhed, erhvervsmæssigt eller ej, og i arbejdsgiverens personlige husholdning samt udførelse af privat tjeneste for arbejdsgiveren og dennes familie. Regler gælder også hjemme